Mindenki örül. Mindenki örül? Nem mindenki, de örül…..

Most akkor mi van? Az van, hogy – mai hír – holnap sürgősséggel dönthet az országgyűlés arról, hogy visszavonják-e a vasárnapi boltzárra vonatkozó törvényt, melyet tavaly vezettek be. Hurrá! Vagy hoppá? Hoppá bizony!

Úgy tűnhet, hogy míly’ belátó és racionális kis kormányunk van nekünk!? Megértették, elgondolkodtak rajta, majd az egyetlen helyes döntést hozták. Tűnhet, mert már megszokhattuk, hogy „Fecseg a felszín, hallgat a mély!”

Mert ugye valahogy úgy alakult, hogy csak átszuszakolódott a kérdés a választási iroda cerberusain. Így elindulhatott az aláírásgyűjtés. Csakhogy kérem van másik! Sőt!! Van másik két kérdés. Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő kérdése is átment, ez pedig az állami földek eladásáról szól. És átment Kész Zoltán független képviselő 2 kérdése is (a 18-ból, mely csomag a korrupcióellenes csomagként híresült el), jelesül a pártfinanszírozás átláthatóságáról, és az állami vezetők 2 milliós bérplafonjáról. És itt van az a bizonyos eb elhantolva! Ez a galád ellenzék most egyszerre gyűjt aláírást mindhárom kérdésre. Van a „húzónév”, tehát a vasárnapi boltzár, és a másik kettő. (Igaz mindháromra egyenként kell 200 ezer aláírás a népszavazás kiírásához!) Na most kérem! Csak a kezemet figyeljék!

Ha a kormány bölcs, és meghallgatja a népet jó előre – igaz ezért is a gyengébbik nem a felelős, hiszen Rogán szerint jellemzően ők elégedetlenek a vasárnapi boltzárral -, akkor okos, megfontolt döntést hoz. És láss csodát így tesz!, vagy csak pusztán képes az önkritikára, akkor - kérem szépen! - visszavonja és passz!

Na most akkor gondolkodjunk Béláim! Ha nem kell elmenni és aláírni a népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtő ívet, mert amúgy sem lesz boltzár, hiszen micsoda hülyeség ez – beláttuk, visszavonjuk – „Oszt’ jónapot!”, akkor minden rendben. Ez a másik kettő akármilyen kérdés már nem fontos. Tehát az átlag már el sem megy aláírni, hiszen hát – fogja harsogni a média – minden rendben, irány a pláza!

És itt érhető tetten az ismételt rafinált és előre megfontolt szándék. Harsogjuk, hogy ez a népszavazás csak erről szól! Majd vonjuk vissza a törvényt. És dőljünk hátra, mert a másik két kérdés elsikkadt!

Pedig kérem, „CSAK” arról van szó, hogy akik behozták ezt a boltzárról szóló törvényt, ezen maximum presztizsveszteséget könyvelhetnek el. És? Akkor mi van?! Több is veszett Mohácsnál! Ehhhh! Ezt lazán kimozogják!

De mi van az állami földek eladásával? Pláne mi van az állami vezetők 2 milliós bérpalfonjával? A teljesen átláthatatlan pártfinanszírozásról már nem is beszélve?! Na kérem szépen – tádááám! – itt van a kézelő mögé rejtett kártyalap, a nyúl a cilinderben, hovatovább a kettéfűrészelt nő titka!

Az utóbbi két kérdésen (ami igazából három), már bőven van vesztenivaló! Az állami földek eladása rekordsebességgel zajlik, és vannak ám érdekességek bőven! Tele vele a sajtó! Az állami vezetők bérplafonját meg nehogymár 2 millióban húzza meg a nép! Halló! Hát dehiszen az MNB-nél most emeltünk! És ha csak ott lenne 5 milliós a havi bér!? Na és a pártfinanszírozás? Ó Mária borzalom! Ott aztán van ám pénz bőven! Jut is, de leginkább marad is! És kérem ezek már zsebre mennek! A mi zsebünkre, amiből mint adóforint kiáramlik. És az ő zsebükre! Ahová meg be….

Szóval kis siker is siker? Vagy a három igenes népszavazás kérdései közül az egyik verseny nélkül pipa, de a többi továbbra is kiemelten fontos? Döntse el mindenki maga! És miközben tolja a bevásárlókocsit vidáman és vasárnap is, gondolja végig, hogy ki a hülye, vagy kit néznek annak!

 

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!