Annak mondjuk kifejezetten örülünk, hogy a közelgő népszavazás kapcsán számosan megkerestek bennünket, és azt kérdezték, nekünk mi a véleményünk.

Mint már bizonyára minden olvasónk látja, mi nem megmondó emberek akarunk lenni, mi nem arra „szerződtünk”, hogy ab start mindenkire rátoljuk a mi véleményünket. Mi – mint az az impresszumban is olvasható -  „Érden lakunk, Érden élünk, érdekelnek a város ügyei és a világ, melyben élünk. Szeretünk itt élni, de nem szeretjük, ha hülyének néznek minket.

És lehet, hogy most fogunk mindenkit meglepni, de amellett, hogy természetesen van véleményünk, ez a vélemény egyáltalán nem homogén! Annyira nem, hogy akkor járunk el tisztességesen, hogy ha megosztjuk olvasóinkkal azt a jó pár gondolatot, mely az Érdlakókban felmerült, ennek a népszavazásnak a kapcsán.

Tehát 2016. szeptember 9-étől indítunk egy rövid cikksorozatot, melyben leírjuk azokat a személyes, és hangsúlyosan VÉLEMÉNYEKET, melyek az Érdlakókban ennek kapcsán kialakultak. A cikksorozat a vélemény rovatban és alcímmel fog megjelenni a facebook és az erdlako.hu oldalon egyaránt.

Itt hívjuk fel a figyelmet, hogy nem kívánunk egyetlen politikai erő, párt, csoportosulás mellé sem állni, azok véleményét magunkévá tenni, azt ismételni (szajkózni). Célunk a polgártársak személyes döntésének meghozatalában való részvétel, a (köz)gondolkodás serkentése, vita provokálása. (Mint tudjuk, a vita nem egyenlő a torzsalkodással, s abból a hitből kifolyólag vitatkozunk, hogy képesek vagyunk észérvekkel meggyőzni másokat a magunk igazáról, vagy pláne képesek vagyunk revideálni a véleményünket, ha bebizonyosodik, hogy mi tévedtünk.)

Igen is, a népszavazás egy olyan lehetőség, melynek során a szavazati joggal bíró emberek, demokratikusan, szabad akaratukból, a saját és megfontolt véleményüket kommunikálhatják a kérdező, és ezáltal a Világ felé!

 

----------

Sorozatunkban azt a kérdést járjuk körbe, hogy a 2016. október 2-ára kiírt bevándorlós népszavazásra miként szavaznak az Érdlakók. Ez a sorozatindító poszt. Az egyes vélemények név nélkül jelennek meg pár naponként egy újabbal bővítve. Mind elolvasható a keresőszóval (hashtag) itt: népszavazás 2016. Ha a véleményhez hozzászólna, akkor azt az adott poszt alatt megteheti, ha új posztot küldene, akkor facebook oldalunkon üzeneteként elküldheti.

----------

 

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!