Szóval az a helyzet, hogy el kell menni. El kell menni, mert ha már oly’ ritkán, és úgy tűnik, hogy csak és kizárólag a kormány által kezdeményezett kérdésben, de lehet véleményt mondani, akkor ezzel a lehetőséggel élni kell!

Annak okán pedig, hogy a kérdés, úgy ahogy van, teljességgel értelmetlen, valamint semmilyen jogkövetkezménye nincs sem az Úniós, sem pedig a Magyar Parlamentre nézve, az értelmetlen kérdésre, értelmetlen válasz a helyes irány. Ennek okán, egyaránt IGEN-nel és NEM-el fogok szavazni. Vagyis érvénytelen szavazatot fogok leadni. Ennek okai pedig a követezők:

 1. Alaposan utánajárva a kérdésnek, azt kellett tapasztalnom, hogy ez a népszavazás pusztán egy erőfitoktatás, vagy nevezzük mondjuk viharnak, egy biliben.
 2. Tekintve, hogy a letelepedési kötvények birtokában, számos külföldi (és bátran kijelenthetjük, gazdasági bevándorló) érkezik hazánkba.
 3. Nem beszélve arról, hogy 2015. szeptemberében az uniós tagállamok minisztereiből, köztük a magyar kormány képviselőjéből álló Tanács, hozott egy döntést "…a Görögországból és Olaszországból más EU-tagállamokba áthelyezendő menedékkérőkről." Ez azt írja elő, hogy "1 294 menedékkérő kérelmét Magyarországon kell megvizsgálni…" Tehát kérem! Meg kell vizsgálni! Nem be kell telepíteni, pusztán meg kell vizsgálni, vagyis ez egy lehetőség, messze-messze nem kötelezettség!
 4. Igen, nekem sem okoz örömöt az, hogy idetelepül n+1 számú bevándorló. Igen, én sem örülök, hogy a háború elől menekülők közé terroristák vegyülnek. Annak meg pláne nem, hogy ezek ártatlan embereket gyilkolnak meg!
 5. Nem örülnék, ha az amúgy is tök üres államkasszából, még az ide érkező külhoniak integrációját is az adóforintjainkból kellene kifizetnünk!
 6. Mindemellett nem örülök, hogy engem egy egyáltalán nem körülírt céllal, bennem félelmet keltő kampányban, valamilyen homályos politikai cél eszközeként használjanak! Főleg nem örülök, ha ezt egy választott, engem képviselni hivatott, az ország jobbulását szolgálni köteles kormány teszi! Tökéletesen mindegy, hogy melyik párt, szervezet, vagy akármilyen konglomerátum képviselői teszik ezt!

  Ezen messze túlmenően:
   
 7. Ha nem megyek el szavazni, akkor azt érem el, hogy helyettem majd az odafáradók fognak dönteni!
 8. Ha távolmaradok, fent áll egy lehetséges esete annak, hogy rosszindulatú népek, a fel nem vett szavazólapot furmányosan kitöltsék és belepottyantsák az urnába… Mondjuk ilyet fel sem tételezek, mert ez csak, mint legvadabb eshetőség fordulhatna elő, és kizárólag olyan banánköztársaságokban, ahol a demokráciát még hírből sem ismerik!
 9. Ha pedig azt nézzük, hogy a Választási Iroda, kizárólag a megjelentek számát (részvételi arány), az IGEN és NEM arányát és számát, az érvénytelen szavazatok számát közli, akkor már az érvénytelen szavazatom meg is jelenik.
 10. Ha pedig elmennek X-en, és mindenki szavaz, akkor látszani fog, hogy az érvénytelenül szavazók mennyien voltak. És ez egy lehetőség arra, hogy azok is kifejezhessék véleményüket, akik valamilyen okból, de nem mernek távolmaradni! Tehát elmehet mindenki (igen, még az ellenzék által sokszor hivatkozott vidéki kisfalvakban élő közmunkás is, aki állítólag meg van félemlítve, mert ha nem megy el, nem kap majd munkát) és láthatják is az arra figyelők, hogy ő bizony ott volt! Mert ott volt? Igen? Szavazott? Igen! Akkor?

Tehát én igennel is és nemmel is szavazok! Hadd lássák a statisztikák, hogy a fentiek okán, én magával a cirkusszal nem értek egyet! Mert nem szeretem, ha hülyének néznek!

 

----------

Sorozatunkban azt a kérdést járjuk körbe, hogy a 2016. október 2-ára kiírt bevándorlós népszavazásra miként szavaznak az Érdlakók. A sorozatindító poszt itt olvasható. Az egyes vélemények név nélkül jelennek meg pár naponként egy újabbal bővítve. Mind elolvasható a keresőszóval (hashtag) itt: népszavazás 2016. Ha a véleményhez hozzászólna, akkor azt az adott poszt alatt megteheti, ha új posztot küldene, akkor facebook oldalunkon üzeneteként elküldheti.

----------

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!