meggyesek

 • Egy interpelláció és az arra adott válasz

  erdlako lepcsoA minap a Civil Érdek Lokálpartióta Egyesület elnöke nyújtott be interpellációt a közgyűlésen. Az interpelláció tárgya a Vörösmarty Gimnázium akadálymentesítési terve. Mint ismeretes, a Gárdonyi Géza Ált. Iskola akadálymentesítési terve bruttó 600.000 Ft volt. A Vörösmarty Gimnázium esetében ugyanez bruttó 19 millió lett!

 • Sportcsarnok - Mit tudhatott a HVB?

  erdlako anonim 01Tavasszal sűrűn fúj a szél. A héten is befújt valamit az ablakon...

 • HVG: A rendőrség nyomoz az érdi városvezetés ügyeiben

  erdlako bilincsHideg szelek fújnak mostanában. Nemcsak felénk, hanem távolabbi ablakok előtt is. A hivatalos helyi sajtó eddig kerülte vagy bagatellizálta a szóbanforgó ügyeket, de ezek után nehéz lesz "agyonhallgatni" a felmerült gondokat.

 • Szaladó érdi milliárdok

  mh erdiceghalo"Hét feljelentés közül hatban elrendelte a nyomozást az ügyészség különféle érdi önkormányzati beruházások kapcsán. A beruházások felelőse a polgármester extra gázsiért foglalkoztatott tanácsadója, akinek kezei között „futnak, szaladnak a milliárdok”. Ráadásul a tervezés, a műszaki ellenőrzés és a kivitelezés szálai is „összeérnek”. A feljelentés szerint, amely hűtlen és hanyag kezelésről, hivatali visszaélésről szól, kijátszották a közbeszerzési törvényt is. A polgármester „politikai kreálmányról és hazugságról” beszél."- írja a Magyar Hírlap. A HVG és a Népszabadság után immár a harmadik országos lap foglalkozik az érdi nyomozással. S nekik már módjukban áll reagálni is a helyi hullámokra.

 • Az ingatlanadó ellen emelnek szót a meggyesek

  erdlako fal penz 22010. november 25-én Érd MJV Közgyűlése döntött a helyi adórendeletének a módosításáról. Az új helyi ingatlanadó rendelet 2011. január elsején hatályba lépett. A közgyűlési vitában az egyesületünk által delegált képviselő, Jakab Béla a korlátozott időkeretben részletesen és meggyőzően érvelt a tervezett új építmény és telek adó ellen. Kihangsúlyozta, hogy a tervezet igazságtalan, valójában nagyfokú adóemelést szolgál, nagy terhet jelent az érdi polgárok többsége számára. Egyesületünk tagjait, önkormányzati képviselőnket nagyon sok érdi lakos kereste meg és tiltakozását fejezte ki a már bevezetett adórendelettel kapcsolatban.

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!