kerekasztal újság

Az érdi Közéleti Kerkasztal újságot indít 2018. szeptemberében. A #kerekasztal újság a nyomtatásban megjelenő cikkek bővített és háttérinformációkkal ellátott online változatai.

 • Érd polgármestere megtiltotta, hogy Érdi legyen az érdi

  erd kozeleti kerekasztal vs t meszaros andrasVan egy helyi rendelet, mely engedélyhez köti városunk nevének használatát. Jogkövető magatartást tanúsítva az érdi Közéleti Kerekasztal kérte ezt. A Polgármester a kérelmet elutasította és egyúttal figyelmeztette annak képviselőjét, hogy a városnév jogosulatlan használatával a határozat közlésétől számított 15 napon belül a szervezet hagyjon fel és akár 300.000 forint bírság kiszabását helyezte kilátásba.

 • Az áldozati hús (és a genderizmus)

  Túl sok, magát keresztyénnek valló ember van a környezetemben, akinek nem elég erős a hite, nem mer Krisztus tanítása szerint élni, nem mer a szeretet útján kiállni a keresztyén értékekért, nem bízik abban, hogy ha igaza van egy vitában, akkor az Úr elég erőt és elég bölcsességet ad neki ahhoz, hogy ezt az igazságot szóban és tettben meg is élje.


 • Megjelent a Kerekasztal közéleti lap első száma

  kerekasztal ujsag 1809Elhatároztuk, hogy a polgárok közötti párbeszéd eszközeit bővítjük azzal is, hogy jelen közéleti újságot útjára indítjuk, s hátterét megalapozandó egyesületet is alapítunk.

 • Érd, a mutyira épült város

  erdlako parcellazasAzt gondolod, hogy a mutyi a jelenlegi politikai környezet sajátja? Nagyon rosszul gondolod. Érd gyakorlatilag alapjaiban erre épült és már az 1920-30-as évek felparcellázásnál látni lehetett volna azokat a problémákat, amikből néhány a mai napig kísérti a várost.

 • Az érdiségről

  erdlako munkavallalok 01Kik azok az érdiek? Mennyire számít az, hogy kik voltak? Vagy inkább az, hogy kik lesznek?

  Mondd, te érdi vagy? Falusi? Városi? Elővárosi? Kiköltöző? Ideköltöző? Visszaköltöző?

  Hány évig kell itt élni, hogy Óérdinek tartsanak? Gyüttment maradsz, ha nem itt születtél? Vagy akkor is?

 • Valamit visz a víz

  erdlako vizelvezetes 01Szeptember első két napján leszakadt az ég. Egy hónapon belül már harmadszor.

 • Kis magyar valóságshow a kézilabda körül

  erdlako kezilabdaElőre is köszönöm, hogy rászánod az időt az olvasásra. 10 pontban foglaltam össze a gondolataimat, és bár régóta megvannak a fejemben, írássá az érdi kézilabda szakosztály körül felcsapott hullámok tették őket.

 • A sosemvolt hatvanmilliárd esete

  erdlako nuku60milliardA Modern Városok program keretében még a választások előtt a kormány 60 milliárd forintot ígért az érdi úthálózat fejlesztésére és a víz elvezetésre. Az ígéretek megvalósítása egyelőre nem látszik.

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!