erdlako utepitesÚgy gondolom, a Kilométeres utcabál a város egyik olyan rendezvénye lehetne, amelynek van valami sajátos hangulata, ami kicsit "más" lehetne. A programokat most és itt inkább nem minősíteném (bár nagyrészt azokon múlik egy ilyen rendezvény sikere), mert másról szeretnék írni, Ugyanis ahhoz, hogy a város (a lakói!) valóban magáénak érezhesse, az is kellene, hogy ne okozzon problémát az oda- és hazajutás.

 

Nekem ma nem sok kedvem volt élvezni a kilométeres tömegben-csoszogást, de családom egy része lekívánkozott. Tekintve a hétvégi busz-járatsűrűséget, no meg azt, hogy Parkváros felől csak szép hosszú gyaloglással lehet eljutni, én is úgy döntöttem, mint (ahogy kiderült) rajtam kívül még párezren. Autóval vittem le őket. És látva a parkoló autók mennyiségét, csöppet nem bántam meg hogy nem maradtam.

Egyrészt, ilyenkor ugye, ott parkolóhelyet találni nem kis feladat. Sőt, maga az autóval való mozgás sem túl egyszerű ott. És ez a kényelmetlenség igencsak eltörpül amellett, amit az ott lakóknak kell elviselniük ilyenkor. De valóban kell? Elkerülhetetlen ez? Nem lehetne ezt másképp megoldani?

Tudom, vannak, akik másképp gondolják, de én úgy vagyok, hogy ha vezetek, egy csepp alkoholt sem engedek meg magamnak. De egy buliba az ember szórakozni menne, nem? Ahhoz meg hozzátartozna, mondjuk, egy-két sör is. Vagyis, ha párszáz forintért helybe vinne valaki, nem sajnálnám rá azt a pénzt. És gondolom, nem lennék ezzel egyedül. És, mivel az utcabál éjfélig tart, a hazaút nem is nagyon oldható meg másképp, mint autóval, hiszen a buszok akkor már nem közlekednek. Igen, lehetne még gyalogolni is. A Tárnoki útig nem is jelenthet különösebb gondot ez, de onnan feljebb már nem mondanám sétának az utat. És ahogy egyre távolabb megyünk, egyre feljebb is kell mászni a dombon. A Bem térig bő 5 km, a Darukezelő utca közepéig 7,5 km. Éjszaka, kb. 100 m szintkülönbség mellett ezt már inkább kemény túrának mondanám. Tehát cseppet nem lep meg, hogy annyian mennek autóval az utcabálba. Vajon mind "szárazak" maradnak? Nem vennék rá mérget.

Nem tudom, vizsgálta-e már valaki komolyabban annak a lehetőségét, hogy egy-két különjárati busz "pörögjön" ilyenkor egész délután, mondjuk hajnal egyig. Akár úgy is, hogy csak külön erre érvényes jegyet kelljen venni rá. Megfelelő hírveréssel szerintem komoly nyereséget is érhetne el, és akkor még nem beszéltünk arról a könnyebbségről, amit a környék lakóinak jelentene.

Szóval... Nem lehetne ezt megoldani a jövőben? Vagy csak a hírverés volt hiányos, és azért nem tudok róla, hogy már működik is? Vagy hírverés is volt, csak az a többezer autós úgy döntött, neki jobb így, autóval?

 

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!