kamupart kossz weithkatalin 2017 januárjában még az volt a hír, hogy Weith Katalin, a szcientológusok exelnöke a Magunkért Demokrata Pártot alapítja és menedzseli. Weithnek az „egyházi” tevékenységének köszönhetően nagy tapasztalata van a hálózatszervezésben, s mióta az új egyházi törvények értelmében elvesztették egyházi státuszukat, Weith érthetően fordult a politikai kalandorkodás felé.

De mégsem a Magunkért lett politikai formációjuk neve (pedig ez legalább őszintén hangzik), hanem a "Kell az Összefogás Párt (KÖSSZ)". Hogy kikkel fognak össze, az nem világos, mert úgy néz ki, hogy még saját leendő választóit is kerülik (hiszen nem jelentkeztek a Kerekasztal jelölti vitájára, a megkeresésre sem válaszoltak), mégis e formáció országos listát tudott állítani. E lista élén áll Weith Katalin, aki Pest megye 1. OEVK-ban (Érden) indul. A jelek szerint csalások árán.

Ugyanis bizonyítottnak látszik, hogy a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat nem gyűjtötte össze, legalábbis többen azt tapasztalták, hogy kétes körülmények között szereztek "támogatói aláírásokat". Úgy, hogy az állítólagos ajánló nem is tud arról, hogy ajánlotta volna őt.

Azon jelölteknél, ahol nem merült fel a csalás eshetősége, ott általában max. 550 ajánlásig kellett számolni (ellenőrizni az ajánlók adatait), tehát az ő ajánlásaik 10%-os hibahatáron belül voltak. A Választási Iroda tájékoztatása szerint Weith Katalin esetében 619 db ajánlás tételes ellenőrzését végezte el. Ez így már 20%-os hibahatár, azaz minden 5. ajánlás rossz. És akkor ebben nincsen benne az aláírás ellenőrzése, csak a rossz adatok.

Érdekes adalék, hogy a választás.hu nyilvántartása szerint a KÖSSZ 90 jelöltjéből 36 nyilvántartásba vételét elutasították (18.03.13-i állapot szerint). Milyen lista lehet ez? És milyen listavezető lehet Weith Katalin? Jó lenne, ha a hatóságok még a választások előtt választ adnának erre. Az OEVB mindenesetre a jelöltet nyilvántartásba vette.

------------

Weith 1996-ban a Fővárosi Millecentenáriumi Fesztivál PR-főnöke volt, és saját elmondása szerint Demszky Gábor főpolgármester és Horn Gyula miniszterelnök közötti „kríziskommunikációt” végezte. 2001-ben Medgyessy Péter mellett tűnt fel, végül a gyurcsányi fordulatot követően hagyta ott a szocialistákat. A szcientológusok exelnöke ekkor vágott bele a Fiatalok az Emberi Jogokért Alapítvány felfuttatásába, mely szorosan kötődik az emberi életeket világszerte megnyomorító „egyház” tevékenységéhez. A Szcientológia "Egyház" legutóbb az ellene folytatott NAV és Készenléti Rendőrség által levezényelt eljárás kapcsán került a vezető hírek közé, de a bizniszszektát évtizedek óta világszerte heves támadások érik kétes ügyleteik miatt.

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!