"A no-go zónáknak nevezett területek olyan városrészek, amelyeket a hatóságok nem képesek ellenőrzésük alatt tartani." – mondja a kormányzati tájékoztató füzet. Most jöttem rá, hogy Érd no-go zóna.

Hiszen hiába a helyi csendrendelet, vasárnap délután mégis bőgnek a fűnyírók. Hiába éget a szomszédság műanyagot, vizes avart, a súlyos környezetszennyezésre sem a zöldhatóság, sem a jegyző nem mozdul. Hiába a chip és az állattartási rendelet, rendszeresen kergetnek meg kóbor kutyák az utcákon. Hiába a 3,5 t súlykorlátozás, mégis kamionok parkolnak a városban éjszaka a családi házas övezetben, még a térfigyelő kamerák előtt is. Hiába tartunk fent rendőrséget, városrendészetet, polgárőrséget, kamerarendszert, mégis meg kell szüntetni a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, mert a hatóságok nem képesek rendet tartatni azokon.

Szóval most jöttem rá, hogy már második évtizede lakom no-go zónában. Azért van ez a sok büntetlenül elkövetett jogsértés, mert a hatóságok nem képesek ellenőrzésük alatt tartani városunkat. Hogy ezt sikerült felismernem, feltétlenül köszönet illeti a kormányzati tájékoztatást.

 

(Inspirációs háttér: http://444.hu/2016/09/22/a-brit-a-francia-a-nemet-es-a-sved-nagykovetsegen-sem-ertik-a-magyar-kormany-no-go-zonazasat)

 

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!