Hogyan lesz politika a csapadékvíz-elvezetés? Hogy jön a norvégcivilezés és sorosozás az özönvíz-szerű esőzések elleni védelemhez? Ha van egy kis ideje, üljön le és nézze meg! Sokkal okosabb lesz utána!

Az alábbi videót az Energiaklub készítette és adta közre a Klímavadász program keretében. A program magyar önkormányzatoknak segít abban, hogy felkészülhessenek a klímaváltozás településüket érintő káros hatásaira. Többek között a települési döntéshozóknak szervezett képzésekkel. Annak érdekében, hogy az önkormányzatok helyi szintű terveket, stratégiákat tudjanak készíteni, illetve könnyebben tudják megtalálni és lehívni a megfelelő uniós forrásokat. A projekt izlandi, liechtensteini és norvégiai támogatásból valósul meg. Sajnos ahelyett, hogy pl. Érd is élne a lehetőséggel és értő módon kezdene beruházásokba (ez és ez és ez helyett), az Energiaklubnak inkább a újabb és újabb hatósági ellenőrzés jut. Pedig, ha létezik civil szervezet, aminek működése állanó jelleggel tetten érhető és mindenki épülését szolgálja, nos akkor az éppen az Energiaklub. Nyilván társadalmi veszélyessége van tevékenységüknek, ezért is jó megismerkedni vele: tudjuk, hogy mire kell vigyázni.

Sok videót készítettek már a klubban, a klímavadászat rögtön egész sorozatot is kapott. Én most egyetlen részt ragadnék ki ebből, mely az érdi csapadékvíz-elvezetés és a Papi földeken tervezett víztározó ellenében magyarázza el és mutatja be, hogy mit is kéne másként csinálni.

Persze jobb későn, mint soha, innen lehet tanulni: http://www.klimavalasz.hu/tudastar

(A bevezető kép forrása: http://www.phillywatersheds.org/what_were_doing/gsdm)

 

 

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!