podcast

erdlako podcast

A podcasting technológia lehetővé teszi digitális hang-, videó- és más állományok sorozatszerű közzétételét az interneten, úgy, hogy a felhasználók feliratkozhatnak az adott műsor epizódjait tartalmazó csatornákra. Az ilyen technológiával közzétett műsorok neve a podcast. A felhasználó egy erre alkalmas szoftver, app használatával feliratkozik a podcast hírcsatornájára (RSS), mely hivatkozásokat tartalmaz a podcastot közzétevő szerverén található digitális médiaanyagokra. A szoftver - egy feed olvasóhoz hasonlóan - időről időre - beállítástól függően, ha WIFI-re csatlakozik az eszköz -  automatikusan ellenőrzi az hírcsatornát új epizódokért, és letölti az MP3 vagy videó-állományokat, melyek ezután internetkapcsolat nélkül is meghallgathatóak. Akár utazás, munka, kirándulás közben. meghallgatás után pedig automatikusan törli a készülékről. (A https://hu.wikipedia.org/wiki/Podcasting alapján.)

Az érdlakó podcast RSS címe:
rss icon2http://www.erdlako.hu/component/podcastmanager/?format=raw&feedname=1

Ajánlott applikáció: https://player.fm (Androidra és IOS-re) Feliratkozás a player.fm appal: Böngészés / kereső mezőbe írd bele: érdlakó / pipa.

Ha be akarsz kerülni a műsorba, akkor írd meg a témát vagy küldd el a(z akár a mobiltelefonoddal készített és felhőben megosztott) hangfájlt az erdlako pont podcast kukac gmail pont com címre!


Túl sok, magát keresztyénnek valló ember van a környezetemben, akinek nem elég erős a hite, nem mer Krisztus tanítása szerint élni, nem mer a szeretet útján kiállni a keresztyén értékekért, nem bízik abban, hogy ha igaza van egy vitában, akkor az Úr elég erőt és elég bölcsességet ad neki ahhoz, hogy ezt az igazságot szóban és tettben meg is élje.


T. Mészáros megint nagyot ment. Szokásos jóhírnévmegsértési kirohanása mellett két, nem képviselő civilt vádolt meg azzal, hogy nem szavazták meg a költségvetést. A megtámadottak beszélgetnek.


Mitől nevezhetünk valamit érdinek? Milyen érdeksérelme lehet valakinek, ha egy asztaltársaság érdinek vallja magát, s ezt a nevében is ki akarja fejezni? Ezt kérdeztük az Érdi Napok nyitónapján.


A történet háttere itt olvasható.

Szervusztok, ez itt az érdlakó podcast. Mondanám beköszönésnek, s ezzel rögtön egy csavart vinnék a kezdésbe. Hiszen ez az adás arról szól, hogy hogyan találtok meg minket, holott, ha ezt hallgatod, akkor már megtaláltál minket. Na, de azért érdemes mégis pár szóban bemutatkoznunk. Akkor kezdjük. Így.


Első adásunkban egy új, problémamegelőző házi szervízelési kezdeményezésről beszélgetünk a Múzeumkertben.


Mikrofonpróba. Mi lesz ez?


Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!