podcast

erdlako podcast

A podcasting technológia lehetővé teszi digitális hang-, videó- és más állományok sorozatszerű közzétételét az interneten, úgy, hogy a felhasználók feliratkozhatnak az adott műsor epizódjait tartalmazó csatornákra. Az ilyen technológiával közzétett műsorok neve a podcast. A felhasználó egy erre alkalmas szoftver, app használatával feliratkozik a podcast hírcsatornájára (RSS), mely hivatkozásokat tartalmaz a podcastot közzétevő szerverén található digitális médiaanyagokra. A szoftver - egy feed olvasóhoz hasonlóan - időről időre - beállítástól függően, ha WIFI-re csatlakozik az eszköz -  automatikusan ellenőrzi az hírcsatornát új epizódokért, és letölti az MP3 vagy videó-állományokat, melyek ezután internetkapcsolat nélkül is meghallgathatóak. Akár utazás, munka, kirándulás közben. meghallgatás után pedig automatikusan törli a készülékről. (A https://hu.wikipedia.org/wiki/Podcasting alapján.)

Az érdlakó podcast RSS címe:
rss icon2http://www.erdlako.hu/component/podcastmanager/?format=raw&feedname=1

Ajánlott applikáció: https://player.fm (Androidra és IOS-re) Feliratkozás a player.fm appal: Böngészés / kereső mezőbe írd bele: érdlakó / pipa.

Ha be akarsz kerülni a műsorba, akkor írd meg a témát vagy küldd el a(z akár a mobiltelefonoddal készített és felhőben megosztott) hangfájlt az erdlako pont podcast kukac gmail pont com címre! (További infó itt.)


Érd MJV Közgyűlése 2018. évi közmeghallgatását november 29-én tartotta. Ott jártunk mikrofonunkkal.Nem lehet Paksról beszélni a közmédiában. Miért gondolkodnak másként a fejlett országokban? Miért a lehetőséget látják és a megoldandó feladatot a megújulókban? Mennyi időnk van, van-e időnk az energiapolitikai vitákra? Valóban romlott a szakpolitikai viták helyzete? Csak a szakemberek dolga a szakpolitika? Miért mondjuk, hogy nem fúj a szél Magyarországon? És Béla valóban eltiltotta feleségét a vasalástól?

1. rész:


2. rész:


Széchenyi születésnapján az érdi Közéleti Kerekasztal - ahogyan tavaly is - megemlékezést tartott az egy éve felálított érdi Széchenyi szobornál. Bekapcsoltuk a mikrofont, hogy rögzítsük a beszélgetést. Lám, ilyen is lehet egy városi megemlékezés.


A fesztiváltalanított tökfesztiválon jártunk. Ahogyan az országos sajtó is megírta, polgármesterünk megint el akart lehetetleníteni egy civil rendezvényt, mert annak képviselője számára nem szimpatikus politikai táborba tartozik. Az Érd Körbe után így a Tökfesztivál is olyan városi rendezvénnyé vált, mely az Önkormányzat (inkább csak a polgármester) szerint nem városi rendezvény.


Az érdi Közéleti Kerekasztal 2018. október 23-án megemlékezésre hívta Érd polgárait. Az ellenzéki pártok ezen az eseményen helyezték el az emlékezés koszorúit. E podcast adásunkban Dr. Csőzik László, a 2030 Egyesület önkormányzati képviselője olvassa fel az ott elhangzott beszédét.

 

 

 

 


Elkezdte második évadát az Érdi Ökofilmklub az érdi Parkvárosi Közösségi Házban. Az első évad sikere után egy osztrák-német dokumentumfilmet nézhettünk meg - a támogatóknak köszönhetően ingyen - földünkről, a műanyag bolygóról, azaz a mindent elborító műanyagokról.


Bringásreggeli. Aki kerékpáron érkezik, az kap finomat. Igen, Érden is volt, Érd alsón. S miről beszélgettünk? Hát persze, hogy a közlekedésről...


Túl sok, magát keresztyénnek valló ember van a környezetemben, akinek nem elég erős a hite, nem mer Krisztus tanítása szerint élni, nem mer a szeretet útján kiállni a keresztyén értékekért, nem bízik abban, hogy ha igaza van egy vitában, akkor az Úr elég erőt és elég bölcsességet ad neki ahhoz, hogy ezt az igazságot szóban és tettben meg is élje.


T. Mészáros megint nagyot ment. Szokásos jóhírnévmegsértési kirohanása mellett két, nem képviselő civilt vádolt meg azzal, hogy nem szavazták meg a költségvetést. A megtámadottak beszélgetnek.


Mitől nevezhetünk valamit érdinek? Milyen érdeksérelme lehet valakinek, ha egy asztaltársaság érdinek vallja magát, s ezt a nevében is ki akarja fejezni? Ezt kérdeztük az Érdi Napok nyitónapján.


A történet háttere itt olvasható.

Szervusztok, ez itt az érdlakó podcast. Mondanám beköszönésnek, s ezzel rögtön egy csavart vinnék a kezdésbe. Hiszen ez az adás arról szól, hogy hogyan találtok meg minket, holott, ha ezt hallgatod, akkor már megtaláltál minket. Na, de azért érdemes mégis pár szóban bemutatkoznunk. Akkor kezdjük. Így.


Első adásunkban egy új, problémamegelőző házi szervízelési kezdeményezésről beszélgetünk a Múzeumkertben.


Mikrofonpróba. Mi lesz ez?


Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!