Na jó, akkor azt hiszem itt az ideje, hogy őszintén beszélgessünk polgármesterünk múltjáról, memóriájáról.

Most, hogy a város lapjában féloldalas hirdetéssel rémisztget, uszít, pánikot kelt. Csak hogy mozgósítson a kormányzati szándéknak megfelelően. Szóval beszélni kell ennek a nagy darab embernek a múltjáról. Mert nem volt mindig ilyen bátor kormányzati kommunikáció párti. Tudvalevő, hogy a társadalom emlékezete elég rövid. De a 2008-as "szociális" népszavazás azért nem volt annyira régen, hogy ne tudnánk felidézni. Akkor még olyan idők jártak, hogy az ellenzék képes volt népszavazási szándékot elismertetni a hatalommal és kiíratni a népszavazást.

Persze a kormányzatnak akkor sem tetszett a dolog, s hatalmi fölényével élve mondta a maga igazságát. Az ellenzék pedig élve demokratikus jogaiival mondta, mondhatta a maga igazát.

E politikai párbeszédben fordult elő, hogy a fideszes álcivil szerveződés (mert akkor még nem üldözték a civileket, lehetett még civilkedni), a Szabadság Kör (pfuj, micsoda liberális név) 2008. március 6-án közleményt adott ki. Aminek az utolsó bekezdése így hangzott:

A Szabadság Kör a leghatározottabban tiltakozik a közpénzek felhasználásával folyó kormányzati propaganda ellen, amely teljes mértékben alkotmányellenes. Ez a kormányzati magatartás sérti az Alkotmánybíróság által a népszavazással összefüggésben előírt valamennyi alkotmányos szervre és a kormányra nevesítve kiterjedő kötelezettséget.

(Kiemelés tőlem.)

És ezt kézjegyével látta el T. Mészáros András polgármester és akkor még hű szárnysegédje, Segesdi János alpolgármester is.

A teljes nyilatkozat elérhető a Fidesz.hu-n (de ha törölnék véletlenül, itt lementve megtalálható).

Ez az ember már annyiszor cserélt köpönyeget, hogy észre sem vesszük, ha nyelve megint másik szélirányba áll. De azért néha álljunk meg egy percre és állítsunk emléket e nagy darabnak! Rögzítsük, hogy milyen ember is a város első embere! És döntse el mindenki magának, hogy hányszor hagyja még magát átverni általa....

Bevallom, engem akkor, 2008-ban átvert. Pedig már akkor is látnom kellett volna, hogy nem gondolja komolyan azt, amit  mond. De mára már olyan könnyen leleplezhető.


 

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!