A kérdéssor, melyre azóta sem válaszolt a minket mindentől függetlenül, és mint minden érdit képviselő polgármester. Mi a baj ezzel? Semmi. Nyilván nem vette észre, hogy az e-mail cím, amiről küldtük, az tartalmazza az Érdlakó szót. Nyilván azt sem, hogy az oldal, aminek a nevében kérdeztük, nem más, mint az Érdlako.hu… Érdlakó, érdiek, Érd… ez mondjuk pont semmit nem indított be nála. 

 

 

 

Szeretnénk megköszönni azt a kedves és szolgálatkész hozzáállást, melyet az az ember tanúsított felénk, akinek ajkait az alábbi mondatok hagyták el:

Sok emberrel, ismerősökkel, barátokkal, érdiekkel beszélgettem az elmúlt napokban, hetekben a közelgő népszavazásról... Voltak néhányan, akik azt tanácsolták, hogy polgármesterként ne foglaljak egyértelműen állást, ne mondjam el nyilvánosan, hogy szerintem mi lenne a helyes válasz a népszavazásra bocsátott kérdésre. Ezek a vélemények, tanácsok arra alapultak, hogy polgármesterként minden érdit képviselnem kell, függetlenül attól, hogy melyik pártra szavazott. Ezzel tökéletesen egyet is értek. A hiba ebben az érvelésben, hogy a menekültkérdés, a menekültek kötelező befogadásáról szóló vita nem pártpolitikai ügy. A baloldali pártok annak próbálják beállítani, de ettől még nem az.

Forrás: Érdi Újság 2106. évi 36. szám, 3. oldal

És ez az ember, aki ennyire mélyen érző, aki mindenkit képvisel és erre büszke is, fogta magát és a hozzá intézett kérdésekre egy árva kukkot sem reagált. Világos, nem? Mindenkit képvisel. Mindenközben nyilatkozatözönnel látta el az Érdi Újságot. Az elmúlt hetekben nem volt olyan szám, amiben ne jelent volna meg egy, de néha akár több aktivizáló üzenete, nyilatkozata.

A féloldalas hirdetésben megfogalmazott rémisztő jövőről megjelentetett víziója után gondoltuk úgy, hogy feltesszük ezzel kapcsolatos kérdéseinket. És ez az a kérdéssor, melyre azóta sem válaszolt a minket mindentől függetlenül, és mint minden érdit képviselő polgármester. Mi a baj ezzel? Semmi. Nyilván nem vette észre, hogy az e-mail cím, amiről küldtük, az tartalmazza az Érdlakó szót. Nyilván azt sem, hogy az oldal, aminek a nevében kérdeztük, nem más, mint az Érdlako.hu… Érdlakó, érdiek, Érd… Ez mondjuk pont semmit nem indított be nála. Vagy gondolhatjuk, hogy annyira elfoglalt volt a mi képviseletünkben eljárván, hogy erre már igazán nem jutott ereje és ideje. Megértjük.

Hiszen annyi, de annyi embert kell mellettünk képviselnie, hogy arra a 44 566 érdi lakosra, aki pont nem rá szavazott 2014-ben, már alig-alig jut ideje. (Lásd az infografika táblázatában.) Tehát köszönjük, érezzük a megbecsülést, a figyelmet és a képviseleti demokráciát. Tudja, hogy az Érdlakót többen követik, mint ahányan Érden képviselőt szokás választani? Vagy Ön az Ön többségét biztosítani hivatott képviselőivel is így bánik?

Mondunk ennél egy sokkal keményebbet: nem baj, drága uram, hogy nem válaszolt. Tudja miért? Mert vagy Aradszki András, vagy éppen a nemzeti fejlesztési miniszter megtette ön helyett!

Nézzük csak! Ön azt nyilatkozta, hogy

Ne hagyjuk a baloldalnak, hogy Érden menekültközpont legyen!

Mi azt kérdeztük: „Kérjük, mesélje el nekünk - és olvasóinknak -, hogy pontosan milyen menekültközpont létesülhet Érden?

A 2016.09.19 napján tartott lakossági fórumon Aradszki András, országgyűlési képviselő azt válaszolta:

Oda telepítünk be, ahol nem volt érvényes és nem volt eredményes a népszavazás!

Szóval jól érthető és egyértelmű. Ön azt állítja, hogy a baloldal betelepít. Mi azt kérdezzük, hogy ki, mit, mikor, hogyan... Ön nem válaszol. Az ellenzék válaszol. (Mondjuk attól nem jutottunk messzebb. Itt olvasható.) Viszont válaszol az az ember, aki az országgyűlésben hivatott önt és minket is képviselni. Ő azt mondja, dehogy is a baloldal, hanem Önök. Tehát? Kimondjuk, vagy már önnek is egyértelmű? Annyit hivatkoztak mostanság önök is a Kétfarkú kutyára! Had citáljuk mi ide a sántát!

De ne „toljuk túl”! (by Balog Zoltán) "Akkor most üljünk le és locsolgassuk hideg vízzel a csuklóinkat!" (by Kósa Lajos)

Remélhetjük, hogy most, amikor az ön párttársa, a regnáló miniszterelnök szerint „elsöprő győzelmet arattak” végre láthatjuk önt úgy, ahogy ön saját magáról vizionál, vagyis – önt idézve: „Polgármesterként minden érdit képviselnem kell, függetlenül attól, hogy melyik pártra szavazott. Ezzel tökéletesen egyet is értek.”

Szóval akkor rákérdezhetünk végre a mi dolgainkra?

Végre lassan elkezd úgy munkálkodni, hogy az nekünk, annak a maradék 44 566 érdi választásra jogosult személynek is jó legyen? Azt mondta a magyar miniszterelnök - bár akkor épp nem az volt -, hogy a „Haza nem lehet ellenzékben!” Kérjük, fontolja meg! Mi itt, ebben a cikkben sem mondunk mást, csak tök ugyanazt, amit az ön párttársai, pláne miniszterek, országgyűlési képviselők, és maga a regnáló miniszterelnök! Kérjük, éljen a nevezettek szavai szerint, s kezdjen el nagyon erősen dolgozni, kezdje meg a párbeszédet Érd azon többségével, amelyet jelenleg kisebbségként kezeln! Vagy ha ezt nem szeretné, nem tudja, akkor álljon itt egy intelem önnek. Önnek, mint egy olyan polgármesternek, aki nem tudott eleget tenni a hatalom elvárásainak, s városában érvénytelen lett a népszavazás.

A népszavazás eredménye ismeretében az önkormányzatnak át kellene gondolnia, mire kapott felhatalmazást a választóktól, és mire nem. Le kell vonnia a következtetést, és le kell mondania.

Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter, Érd, 2016. szeptember 19.

 

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!