A napokban egyre több helyen botlottam bele óriásposztereken egy fura reklámszövegbe: "Állítsuk meg Brüsszelt!" Az értelmetlen szöveg mellett ráadásul ott volt egy "Adj egy pacsit" jel is, tovább növelve a rejtély bonyolultságát. Vegyük sorba a lehetséges megoldásokat!

 

 

 

 

 

  1. Belgiumban, a Flamand-Brabant tartomány talaja hirtelen instabillá vált és a neves várost a tengerbe csúszás és elsüllyedés veszélye fenyegeti, Velence sorsához hasonlóan. Á, nem, ez túl katasztrófafilm jellegű megoldás lenne – ráadásul a távolság a partig jellemzően más. Vessük el.
  2. Brüsszel bejelentette, hogy Magyarországhoz akar csatlakozni és tartozni. Tekintettel az ott tartósan tanyázó liberális érzületű polgárok többségére, ez borzadállyal tölti el derék honatyáinkat és teljesen érthető vehemens tiltakozásuk. Lehetséges volna? Á, nem, még nem találkoztam vagy hallottam Magyarországon menedéket kérő flamandról, vallonról vagy franciáról.
  3. Új típusú illetve márkájú gépkocsi jelent meg a piacon, BRÜSSZEL márkanéven. A hazai NCAP tesztek olyan pocsékul sikerültek, hogy azonnal tiltakozni kell, nehogy elterjedjen jelenlétük a hazai utakon és így komoly fenyegetést jelentsen az amúgy is túlterhelt egészség(el)ügyelési rendszerünk számára. Így, az adj egy pacsit jel is tiltássá lényegül és értelmet nyer! Ráadásul, a keleti nyitás jegyében, most hoztunk be újra egy csomó, kiemelkedő műszaki színvonalat jelentő, pazar Lada tüneményt és ez jelentősen javított a honi gépjármű állomány átlag technikai színvonalán. Sajna, ezt is el kellett vetnem – akkor már célravezetőbb lett volna a „Togliattit a Hortobágyra” szlogen.

Több, vadabbnál vadabb megoldás is felötlött bennem, mígnem ma eljött a megvilágosodás pillanata. Történt ugyanis, hogy megálltam egy kávéra, Fót bejáratánál fekvő benzinkútnál és reveláció:

Ott a megoldás a szemem előtt! Hát, nyilvánvaló: a kaszinóadómentes, akarom mondani a Nemzeti Filmmentés Atyjának patronálása alatt kivirágzott filmipar új termékéről lehet csak szó. A megújult Mafilm, asszonynevén - Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Nonprofit Zrt.- új, a neve alapján, burleszkfilmjéről lehet csak szó. Így, értelmet nyer az egész nonszensz megfogalmazás és annak nem kevésbé mulatságos alcíme is. Vélhetően még a 2017-es évben fogják leforgatni, sürgősségi eljárással – akarom mondani, technikával –, hogy már be is tudja Andris bácsi nevezni a Soros soron következő VIDOR Fesztiválra. A fékevesztetten intenzív reklámra szánt adófizetői pénz jogossága így vitathatatlan, a siker szavatolt. Határainkon túl is dőlni fognak a röhögéstől a derék adófizető EU polgárok, már a cím hallattán. Főleg ott.

 

 

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!