bÉRDal

Rövidek. Reggel hallottad, s egész nap ez jár a fejedben. Pedig annyira nem jó dallam.

E rovatban összegyűjtjük őket. Kommentár nélkül. Objektív naplóként.

Április 25-én civil aktivisták zavarták meg csöndes demonstrációjukkal a parlamentben az Igazságügyi Bizottság ülését, amelyen a képviselők a civilszervezetekről szóló törvény módosításáról tanácskoztak. Minderről Bayer Zsolt, a Magyar Idők publicistája, a Karc FM műsorvezetője így beszélt a rádióban:

A tiltakozás „tökéletesen törvénytelen, és sehol a büdös életben, sehol a világon egyetlen parlamentben sem tűrnék ezt el (...) Ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. (...) Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók

 

Most kaptam meg a szabályzatkezelési szabályzat módosításáról szóló szabályzathoz érkező módosító indítvány benyújtását szabályozó szabályzat módosítását véleményezésre. Olvasom.

Gulyás Márton a Sándor-palotát vízbázisú sárga festékkel dobálta meg 2017.04.10-én egy rögtönzött tüntetésen. Ezért 3 napon belül ítélet is született: 300 óra közmunkára ítélte a bíró. A másik vádlott, Varga Gergely társtettesként elkövetett garázdaság és rongálás bűncselekménye okán  200 óra közmunkát kapott. A vádlottak elismerték, hogy megdobták a Sándor-palotát, de nem ismerték el, hogy az garázdaságnak vagy rongálásnak minősülne.

Marci egyébként előadta, hogy a sajtóból értesült Áder CEU-t bezáró jóváhagyó aláírásáról, s ezen úgy felhízta magát, hogy hirtelen felindulásában elment egy boltba, s ott vásárolt vizesbázisú festéket, melyeket lufikba próbált meg betölteni. Ám ez nem járt sikerrel, ezér üdítős flakont alkalmazott.

Szóval: hirtelen felindulásból megvásárolt és előre megfontolt szándékkal elhajított vizesbázisú festék.

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!