civilek vegzálása

 • A civil politikáról - sokadjára, s nem utoljára

  De unom az ismétlést... az alábbi sorokat még a Gyurcsány alatti gyakorlat ellen fogalmaztuk meg. De aktuálisabbak, mint valaha. Kifordult a sarkaiból a világ, s gyalázatos hazugok immár nem csak megrontották a szavak becsületét, de egyenesen kisöpréssel, megsemmisítéssel fenyegetik a normalitás maradványait. Ismételni kell tehát a régi gondolatokat. Ismételni kell őket, mert a pártosodott politikai erők újból és újból a civil politika létjogosultságát kérdőjelezik meg. Ismételni kell, mert egyesek a „civilség” kisajátításának vádjával illetnek egyes civil mozgalmakat, szervezeteket. Hogy mindkét vád badarság, az alkotmányos demokrácia megcsúfolása, azt tudjuk. Azok is, akik a fenti badarságokat nyilatkoztatják újból és újból. Hát ismételni kell.

 • A kormány szóvívője tolmácsolta a hadüzenetet

  Az már látszik, hogy a kormányzat idei célkeresztjében a civil szervezetek vannak. Sokat fogunk még a témával foglalkozni, hiszen a gyülekezés és a szabad véleménynyilvánítás jogát készülnek megvonni az állampolgároktól. Olyan tevékenységeket, olyan munkahelyeket szüntetnének meg, melyekkel csak annyi baj van, hogy az uralkodó kormánynak nem tetszik. A politizálás, mint tevékenység maga kerülne monopolizálásra. Ha hagyjuk.

 • Politizálhatnak-e a civilek és az egyházak?

  Ez az ország sosem fog kiindulni ebből a sötét gödörből, ha folyamatosan elvitatjuk a számunkra nem tetsző csoportok jogait. Ma azt halljuk a magukat jobboldali-konzervatív-keresztyénnek hazudó és véleményformáló (valójában csak megmondó-) embereknek tartó hatalmasságoktól, hogy a civilek csak addig civilek, míg nem akarnak politizálni (a politizáló álcivilek pedig sorosbérencek, hazájukra rontók). A másik oldal kórusa se különb: ők az egyházaknak parancsolnának közügyekben szájzárat. Mindeközben pénzről is szó van: a viktoriánusok a civilek pénzforrásait zárnák el (NCA, norvégalap, soros-pénzek), az ellenoldal pedig az egyházak finanszírozását képzelik el úgy, hogy tartsák el a hívek. Nem lehetne ezt másként?

 • A vád: Nemet mondtunk a költségvetésre

  T. Mészáros megint nagyot ment. Szokásos jóhírnévmegsértési kirohanása mellett két, nem képviselő civilt vádolt meg azzal, hogy nem szavazták meg a költségvetést. A megtámadottak beszélgetnek.


Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!