kopor tihamer mekk mesterElőbb megépíti, aztán kitalálja, hogy mire akarja használni. Így csinálják azok, akik Mekk mesternél tanulják a beruházást, fejlesztést. Kopor Tihamér is így csinálja a Fürdő utcával.

Az Érdi Újság 2018. május 30-án megjelent számában (a 7. oldal alján) azt mondja a képviselő úr, hogy a Fürdő utcai felújítási munkálatok (ha-ha-ha, inkább így: a patakmegöléssel járó építések) hamarosan befejeződnek, de egy komoly lépés még hátravan: a lakosság bevonásával ki kell alakítani az új közlekedési rendet, hiszen az új járdával még keskenyebb lesz ez az amúgy sem széles utca. Az illetékes szakembereket felkérik, hogy dolgozzanak ki pár lehetséges alternatívát, és ezek közül választják majd ki a legalkalmasabbat.

Minden normális beruházás fordítva zajlik: előbb megtervezik, aztán megépítik. Képzeljék el, hogy ha a maguk házát úgy építették volna, hogy akkor kezdenék el kitalálni, hogy melyik helyiség legyen a fürdőszoba (!), mikor már a költöztetők hozzák a bútorokat. Normális esetben egy gondos tervezés előzi meg az építést. Azaz az építés a tényleges és valós igények alapján, pontos, jóváhagyott, minden fél által elfogadott tervek alapján zajlik. Nem így tett Tihamér. Azt se nézte meg, hogy patak van az utcában, nem hogy az igényeket begyűjtötte volna az utat majdan használóktól. Most elkészült, bebetonoztak mindent, s most az illetékes szakembereket megkérik, hogy ötleteljenek.

De milyen illetékes szakembereket? Ide (köz)beszerzésen nyertes tervező kell, nem illetékes!

A képviselő annyival még túl is tesz mesterén, Mekk Mesteren, hogy nem csupán félremagyarázza a produktumot, de hatalmasat lódít is. Ugyanis az út semmivel sem lesz keskenyebb a járda építésével, mivel a járdát a patak helyére teszik. Éppen ez a baj: ahelyett hogy csináltak volna egy lakó-pihenő övezetet, ahol a gyalogos forgalom is az úttesten zajlik, inkább kitalálták, hogy ez egy kétsávos út legyen (holott erre korábban sem volt hely).

S mivel a villanyoszlopokat nem helyezték át, most sem lesz hely két sávnak (tegyük hozzá: ha lenne, akkor jelentősen nőne itt a forgalom).

furdoutca erd 20171209 01
(Fotó forrás: boldoguljerden.blog.hu)

Ez az egész "forgalomtervezés"-i cirkusz is csak azért van, mert a lakossági felháborodás hatalmas a környéken. Bő évnyi (14 hónapja írtunk először a botrányról, s még mindig nincsenek készen az úttal) szerencsétlenkedés után is csak a forgalmat ötletelik, mivel egy fórumon már kénytelen volt beígérni, hogy majd a forgalmi renddel megoldják azt, amit tervezés hiányában előre nem láttak.

Hát itt tartunk, feleim. A patak már nem él, de hogy mit akarnak kezdeni az utcával, azt még csak ezután fogják kitalálni. A lakosság utólagos bevonásával. E!.

 

 

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!