erdlako galambVéghelyi Balázs, az MDF helyi országgyűlési képviselőjelölt-aspiránsa visszalépett. Mit ahogyan az a kibersajtót azonnal befutó MTI hírben közli: "Magyarországon a választások kívülről mesemondó versenyhez, belülről gengszterregényhez hasonlítanak. Az életellenes bürokrácia határait ma kizárólag a politikai és gazdasági hatalom birtokosainak érdekei szabják ki, miközben barátságok és jószomszédi viszonyok mennek tönkre a politika által gerjesztett, hisztérikus légkörben." Többek között a Népszabadság, a HVG, az Origo és a Klubrádió is azt írja:

 

"Visszalépése további okaként Véghelyi Balázs az őt ért folyamatos támadásokat jelölte meg. Mint írja, telefonon többször is megfenyegették, internetes rágalmakat zúdítottak rá, sőt, a neki ajánlószelvényeket gyűjtőket is atrocitások érték.

"Én kizárólag azokat az értékeket tudom hitelesen képviselni, amelyeket eddigi megnyilatkozásaimban és könyveimben közzétettem. A választási kampány során is ezekhez ragaszkodtam, de (...) a háborúban hallgatnak a múzsák" - fogalmaz közleményében Véghelyi Balázs."

Csak egyet érteni tudok. Megint vesztettünk egy jelölt-jelöltet (mert ne feledjük el, amíg a kopcédulákat nem gyűjti össze, nem adja le és azt nem regisztrálják, addig még nem jelölt!), aki talán érdemes lehetne a képviselőségre. Mert aki mindezt felismeri, kimondja, s nem vállal közösséget e "gengszterregény" hőseivel, az már maga megtette az első lépést a normális politika irányába. Persze a kérdés akkor felmerül: csak a "gengszterregény" szereplői maradnak bent?

 

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!