Az MSZP-DK-EGYÜTT közgyűlési képviselőcsoport kialakította közös álláspontját. A megküldött nyilatkozatot változatlan formában közöljük.

 

 

 

 

 

 

 

Jelenleg Magyarországon a Fidesz és segédcsapata a Kdnp kormányoznak. Elég rosszul megy nekik a kormányzás, látszik nem értenek hozzá. Menekültközpontot Érdre csak a Fidesz és T. Mészáros András telepíthetne, építhetne. Megjegyezzük,hogy ilyen tervről még nem hallottunk.

A polgármester nyilatkozata egy bődületesen nagy hazugság. A Fidesz a Habony Árpádok, zugügyvédek és a letelepedési kötvényekkel üzérkedők pártja lett. Politikájuk alapja a megtévesztés, pazarlás és a hazudozás. Nem is tudnak mást.

T. Mészáros András nem kereste meg képviselőcsoportunkat ez ügyben, mint ahogy más ügyekben sem szokta ezt megtenni, nem szokása.
Azt javasoljuk a polgármesternek mint minden érdi lakósnak, hogy maradjon otthon október 2.-án és ne hagyja magát megtéveszteni Orbán Viktor és bandájának magyarellenes és unióellenes politikája és népszavazási cirkusza által.

Ha T. Mészáros András szíve-vágya, hogy menekültközpontot építsen Érden és ezért adót kelljen emelnie az az ő döntése és felelőssége, vállalja ennek a következményeit. A baloldal nem is gondolt erre és nem is áll szándékában, mi az utak, járdák és kulturális intézmények építésében, fejlesztésében gondolkodunk.

Október 2.-án maradjunk otthon és ne hagyjuk, hogy félrevezessenek minket !

Az aláírók:

  • Dr. Havasi Márta, Frakcióvezető (MSZP-DK-EGYÜTT)
  • Csornainé Romhányi Judit, önkormányzati képviselő (MSZP-DK-EGYÜTT)
  • Szűcs Gábor, önkormányzati képviselő (MSZP-DK-EGYÜTT)

A nyilatkozatot azért kaptuk, mert levélben fordultunk a baloldali képviselőcsoport tagjaihoz. Az alábbiakat kértük tőlük:

Az alábbi tiszteletteljes kérdéssel fordulunk Önhöz:

Az Érdi Újság, 2016. szeptember 14-i számában, annak is a 24. oldalán megjelent egy felszólítás T. Mészáros András polgármester aláírásával. Ebben az alábbi felhívás szerepel – idézzük: „Ne hagyjuk a baloldalnak, hogy Érden menekültközpont legyen!” Alatta egy kép, emberek hosszú soráról, majd a következő szöveg: „Menjünk el szavazni október 2-án! Szavazzunk NEM-el!”

Az alábbi kérdésekre szeretnénk Öntől a fentiek kapcsán választ kapni:

- Tud-e Ön bármilyen olyan baloldali, vagy egyáltalán bármilyen rendű, rangú szándékról, mely egy menekültközpont Érdre telepítését érinti?
- Mi a rövid, tömör véleménye a polgármester által megfogalmazott figyelemfelhívásról?
- Megkereste-e önt, vagy az Ön által képviselt szervezeteket, vagy ezek bármelyikét T. Mészáros András, hogy tájékozódjon a vélelmezett baloldali szándékról?
- Képesnek érzi-e Ön az Önök 3 fős ellenzéki képviselői körét arra - ha a népszavazás eredménytelen vagy nem az Önök által várt eredményt hozza -, hogy a jelentős jobboldali többséggel rendelkező érdi testületben, furfangos módon keresztülvigye egy menekültközpont tervét és konkrét megvalósítását?

Ha bármi más olyan közlendője, nyilatkozata lenne, mely e tárgykörben releváns lehet, kérjük, annak hivatalos verzióját nyugodt szívvel ossza meg velünk!


Ha nem is kaptunk minden feltett kérdésre választ, a nyilatkozat egyértelmű válasznak tekinthető. Köszönjük.

 

Polgármester úrnak is feltettük kérdéseinket, ő még nem válaszolt. Ha megérkezik, azt is közzétesszük.

 

UPDATE: Dr. Havasi Márta képviselőasszony bővebb közleményt is kiadott, melyet megküldött számunkra. Itt olvasható.

 

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!